Tosi kiva tulla taas suhtpitkästä aikaa kirjoittamaan tänne! Tarkoituksena nyt ainakin päälimäisenä kertoa, että olisi ideana rempata ulkkista. Sellaisena ihmisenä kuka ei kauheasti hallitse tietotokeniikan saloja, voin sanoa että ihmeitä ei kannata odotta, jos joku edes odotaa. Ajattelin jotain kivaa penguins - banneria. Näin ajatellen pian alkavia playoffseja. Niikuin olenkin jossain sosiaalisenmedian puolella mainita, että yritin vahvasti lopettaa tältä keväältä niinsanotun "suomikiekon" seuraamisen. Mutta luuletteko tosiaan että se pitäisi? Joo, en minäkään. Mutta ei siintä sen enempää. Jos suunnitelmani osuvat suunnitellusti, kevättuuli heittää minut Liettuaan. Ah, en malta odottaa jos tuo pääsee käymään. Nyt voisinkin perjaatteessa tehdä pienimuotoisen koosteen mun syksyisestä matkasta kuvien kera. Ehkä vähän myöhässä mutta mitä se haittaa :)

LIETTUA, VILNA

Taidettiin olla siellä yksi viikonloppu. Juuri sopivasti sinne sattui samaan aikaan jotkut musajuhlat. Noh, taisivat olla enemmänkin kansanmusiikki painotteiset. Mutta kumminkin, mellä oli hotelli keskuskadulta, joku kongressihotelli? Mutta kumminkin lähettiin täältä Lappeenrannasta, Riikan (latvia), ja jatkettiin sietä siis Liettuaan. Johtuen musiikkijuhlista, porkkukkaa parveili aivan kamalasti ympäriinsä. Mutta pikkuhiljaaa yleiskuva keskustasta alkoi hahmottua. Itse ikuisena kahvin rakastajana tajusin että kahviloita oli joka kadunkulmassa. Jos oikein muistan, niin sillä välillä kuin kävelin hotellilta tuomiokirkolle, bongasin ainakin 10 starbucksin kaltaista kahvilaa. Kahviketjut kulkee siellä nimelä Coffee Inn, ja suurin osa olikin sitten Vero Cafe:ita. Niin manitsinkin äsken tuossa siintä tuomiokirkosta, siis vau. Upea ilmestys. Uskon että jokainen on täällä kotisuomessa jalalaan johonkin kirkkoon astunut, niin voin sanoa suoraan että kyllä siinä sen Vilnan kirkon ohella kaikki kalpenee. Pakkosanoa, että siinä on kyllä juuri sitä arkkitehtuurin taidonnäytettä!

IMG_3476-normal.jpg

Toinen hyvinkin mielenkiintoinen matkakohde on Gediminasin torni. Omalta osaltani sieltä mukaan sieltä mukaan jäi upeat maisemat! Sinnehän siis mennään hissillä tai kävellen kuinka ikinä haluatkaan. Tämä kohde on Vilnan linnakompleksia 1300-luvulta. Ja lukeutuu kaupungin symbooleihin. IMG_3504-normal.jpg                                                    GEDIMINASIN TORNI 

Kaupungista löytyy kaikille jotain! Ainakin sanoisinko suomalaiselle peruskuluttajalle hyvin halpa kaupunki! Suosittelen lämpimästi kaikille! Harmittelen että tämä jäi vähän tyngäksi, mutta onhan se enemmän kuin ei mitään :)